Navigation logo

BIO27 skupini Pjorkkala in Garnitura na Berlinskem tednu oblikovanja 2023

10. maj 2023

Foto: Lin Gerkman

-Maj 2023-

Vodni filter Dodola skupine Pjorkkala in kolekcija vaz Pillar skupine Garnitura se predstavljata na letošnjem Berlinskem tednu oblikovanja kot del posebne razstave Young Talents, ki raziskuje pristope naslednje generacije k spodbudnemu in v prihodnost usmerjenemu oblikovanju izdelkov. Razstava poteka pod okriljem mreže EUNIC
mreža Evropskih kulturnih institutov, katere član je tudi Kulturni center Republike Slovenije v Berlinu SKICA.

Vodni filter Dodola in zbirka vaz Pillar skupin Produkcijske platforme BIO27 Pjorkkala in Garnitura bosta predstavljeni na razstavi Young Talents na letošnjem Berlinskem tednu oblikovanja od 14. do 17. maja v Muzeju dekorativne umetnosti v Berlinu. Pod temo »Odpornost« se 6. izdaja Berlinskega tedna oblikovanja osredotoča na oblikovanje kot impulzivno silo za v prihodnost usmerjene spremembe in osnovo za prihodnostno ustvarjalno prožnost.

Razstava Young Talents predstavlja 22 nadarjenih mladih oblikovalcev iz 8 evropskih držav in prikazuje pristope naslednje generacije k spodbudnemu in v prihodnost usmerjenemu oblikovanju izdelkov. Keramični vodni filter Dodola skupine Pjorkkala za kraje, kjer oskrba z vodo ni ustrezna ali ni na voljo, bo predstavljen v kategorijah bio-oblikovanje, zdravje in procesi, serija keramičnih vaz Pillar članic skupine Garnitura Brine Steblovnik in Maruše Mazej, nastale po navdihu Plečnikovih arhitekturnih detajlov, pa so predstavljene v kategoriji procesov. Poleg tega bo na razstavi v okviru kategorij bio – oblikovanje in izdelki na ogled tudi zbirka The Node Collection slovenskega oblikovalskega dvojca Sood Studio.

Otvoritev razstave bo v nedeljo, 14. maja, ob 12.00, ob 16.00 pa bo v dvorani Kulturforum poseben dogodek Young Talents: New Sustainability, kjer bodo udeleženci predstavili trajnostne vidike svojih del od proizvodnje do funkcionalnosti. Razstava poteka pod okriljem mreže EUNIC – mreža Evropskih kulturnih institutov, katere član je tudi Kulturni center Republike Slovenije v Berlinu SKICA.

Več o razstavi Young Talents>>
Več o Berlin Design Week>>
Več o skupinah Pjorkkala in Garnitura>>
Več o mreži EUNIC>>
Več o SKICA BERLIN>>

European_young_talents-d472e7e6c04533e28eba6fbee75e4604.jpg

62e5879b60f62c6fca2fab08_PP_Subpage_Pjorkkala2 (1).jpg