BIO 26 Pogovori

26. bienale oblikovanja, Ljubljana

Torek, 9. april ob 15.00
Ventura Futures, Base Milano, Via Bergognone 34, Zona Tortona

Na BIO 26 Pogovorih se bosta kustos Thomas Geisler in asistentka kustosa Aline Lara Rezende pogovarjala s priznanimi oblikovalskimi strokovnjaki s področja oblikovanja, med katerimi bodo tudi kustosi preteklih izdaj BIO, o bienalih oblikovanja in enemu največjih izzivov našega časa: informacijah.

Gostje: Amelie Klein, Margriet Vollenberg, Jan Boelen, Angela Rui, Maja Vardjan, Vera Sacchetti

V ospredju tokratnega bienala je eden največjih izzivov našega časa – tema informacij in splošne krize na področju njihovega širjenja in uporabe. BIO 26 želi zbrati najboljše ideje, ki raziskujejo načine, kako se ustvarjalno spopasti s to težavo oziroma se nanjo odzvati ter predlagati rešitve in alternative našemu trenutnemu ravnanju z informacijami in znanjem.

BIO zasnovan kot dolgotrajen proces sodelovanja, v katerem skupine oblikovalcev in ustvarjalcev iz drugih disciplin razvijajo alternative obstoječim sistemom. K sodelovanju na letošnjem odprtem pozivu so vabljeni oblikovalci, arhitekti, znanstveniki, umetniki, komunikologi, pedagogi, sociologi, skratka vsi državljani, ki želijo preučiti temeljne strukture ustvarjanje in prenosa znanja v družbi.

Zabeležite si datume za BIO 26

Odprti poziv: rok za prijavo je 21. april 2019
Produkcijska platforma: maj – oktober 2019
BIO 26 razstava: 14. november 2019 – 9. februar 2020