Oblikovalski maraton #2: Od prototipa do izdelka

Oblikovalski maraton #2: Od prototipa do izdelka

Letošnji bienale oblikovanja bo predstavil šest projektov, izbranih v okviru oblikovalskega maratona – tridnevnega intenzivnega dogodka, ki temelji na praktičnem delu in na katerem radovedni in motivirani udeleženci, med katerimi so tako oblikovalci kot tudi neoblikovalci, sodelujejo pri reševanju oblikovalskih izzivov.


Zmagovalne skupine prvega oblikovalskega maratona so se zbrale na drugem oblikovalskem maratonu, ki je potekal med 12. in 14. julijem v Ljubljani, natančneje v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje na Gradu Fužine. V sodelovanju z mentorji znanja in mentorji oblikovanja so nadaljnje razvijale svoje ideje in projekte v validirane prototipe, instalacije, storitve ali sisteme.


Interdisciplinarne skupine so strnile moči pri reševanju konkretnih oblikovalskih izzivov, postavljenih s strani uglednih institucij za produkcijo in prenos znanja, in sicer iz knjižnice, muzeja, univerze, doma za starejše občane, botaničnega vrta in časopisne hiše. Skupine so dobile priložnost za razmislek o prihodnosti informacij ter o njihovem obdelovanju, deljenju in razumevanju, pa tudi priložnost za predlaganje ustreznih rešitev, ki jih odlikujejo strast, ustvarjalnost in radovednost.


Rezultati raziskovalnega dela zmagovalnih izzivov bodo predstavljeni na različnih lokacijah v Ljubljani v okviru 26. bienala oblikovanja, BIO 26 – Skupno znanje.


Šest zmagovalnih projektov za Bienale oblikovanja