petek, 15. november 2019 / 17:00 - 19:00
Predavanje

BIO 26| Pogovor #1 | Informacijska kriza in znanje

MAO
BIO 26| Pogovor #1 | Informacijska kriza in znanje
If news are fake, than history is faker. - Hieronimo Morfejev
BIO 26| Pogovori so serija dinamičnih okroglih miz, kjer povabljeni gosti iz različnih strok – znanost, filozofija, novinarstvo, politika in oblikovanje – razglabljajo o kompleksih temah letošnjega bienala oblikovanja. Pogovor sestavljata dva dela po 30 minut, ki ga vodita kustosa bienala, Thomas Geisler in Aline Lara Rezende, na koncu pa je beseda dana publiki. Pridružite se nam in podajte svojo perspektivo o problemih, s katerimi se soočamo danes.

Na prvem v seriji pogovorov, naslovljenem Informacijska kriza in znanje, bosta kustos Thomas Geisler in asistentka kustosa Aline Lara Rezende gostila člane strokovnega sveta BIO Amelie Klein, Deyana Sudjica in Majo Vardjan, mentorja oblikovanja BIO 26 Paola Patellija, ter arhitekta Aljošo Deklevo.

Vsak mesec bo potekal pogovor, vezan na tematske sklope bienala: »Informacijska kriza in znanje«, »Informacije«, »Podatki« ter »Modrost«. Kustos Thomas Geisler in asistentka kustosa Aline Lara Rezende bosta prevzela moderatorsko vlogo ter s slovenskimi in tujimi strokovnjaki spregovorila o perečih temah moderne družbe.

Lokacija:

Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Rusjanov trg 7, Ljubljana

Kontakt: