petek, 7. februar 2020 / 18:00 - 20:00
Predavanje

BIO 26| Pogovor #4 | Modrost

MAO
BIO 26| Pogovori so serija dinamičnih okroglih miz, kjer povabljeni gosti iz različnih strok – znanost, filozofija, novinarstvo, politika in oblikovanje – razglabljajo o kompleksih temah letošnjega bienala oblikovanja. Pogovor sestavljata dva dela po 30 minut, ki ga vodita kustosa bienala, Thomas Geisler in Aline Lara Rezende, na koncu pa je beseda dana publiki. Pridružite se nam in podajte svojo perspektivo o problemih, s katerimi se soočamo danes.

Vsak mesec bo potekal pogovor, vezan na tematske sklope bienala: »Informacijska kriza in znanje«, »Informacije«, »Podatki« ter »Modrost«. Kustos Thomas Geisler in asistentka kustosa Aline Lara Rezende bosta prevzela moderatorsko vlogo ter s slovenskimi in tujimi strokovnjaki spregovorila o perečih temah moderne družbe.


GOSTI:

⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣☞ ALICE RAWSTHORN

Alice Rawsthorn je nagrajena kritičarka oblikovanja in avtorica knjige Design as an Attitude. Njena tedenska kolumna za The New York Times je bila več kot desetletje razširjena po vsem svetu. Kot govorka je sodelovala na več pomembnih dogodkih, kot npr. TED konferenca in Svetovni ekonomski forum v Davosu. Rawsthorn je bila rojena v Manchestru, trenutno živi v Londonu; deluje kot predsednica upravnega odbora v galeriji Hepworth Wakefield v Yorkshirju in v galeriji Chisenhale v Londonu. Kot ustanovna članica Writers for Liberty, kampanje za človekove pravice, je bila nagrajena z redom britanskega imperija za delovanje na področju oblikovanja in umetnosti.


Ostali udeleženci pogovora bodo naznanjeni kmalu. 

Lokacija:

Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Rusjanov trg 7